Huidtherapie

Co2 laser

Laserbehandelingen met Co2 laser

Jouw huid is onze zorg. De meest innovatieve behandeling tegen fijne lijntjes, littekens, huidverslapping en vóór huidverstrakking en algehele huidverbetering is een laserbehandeling met de Co2 laser. Deze techniek is oud maar vertrouwd; de techniek wordt al lange tijd met veel kennis ingezet om jouw huidconditie te verbeteren. Maar waarom en wanneer ga je nu voor een Co2 laser behandeling? Wij leggen het aan je uit. 

Co2 laser tegen rimpels

De Co2 laser, ook wel de Fractional Laser genoemd, geeft door duizenden pulsen van laserstralen veel thermische warmte af in de Dermis. De gaatjes die gemaakt worden, plakken door ablatie (verdamping) als het waren aan elkaar waardoor er huidverstrakking ontstaat. Omdat de dikte van de huid niet op alle plaatsen hetzelfde is wordt de diepte van de laser tijdens de behandeling nauwkeurig ingesteld door de huidtherapeut.

De Co2 laser rijkt niet tot aan de spierlagen of vetlagen van de huid. De laserbehandeling zal de huid dus subcutaan verstrakken. Dit betekent dat de behandeling niet hetzelfde effect zal hebben als een facelift, maar er zal een natuurlijke verfijning van het huidbeeld ontstaan wat het gelaat een zachte uitdrukking geef met minder lijntjes en rimpels.

Co2 laser tegen pigment

Hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en verhoornde verkleuringen in de huid horen bij het ouder wordend huidbeeld. Door roken, zonschade, medicatie, hormoonverstoring of slecht gebruik van cosmetica kan dit een negatief effect hebben op je huid; er ontstaat vervelende pigmentatie. Gelukkig kun je met een laserbehandeling met co2 laser pigment voor een groot deel laten vervagen. Het resultaat? Een stralende, effen huid!

Door het afschillen van de huid met de Co2 laser word de pigmentatie, die in verschillende huidlagen aanwezig is, verwijderd. Je huid kan na de behandeling flink gaan schilferen en het pigment word afgestoten. Een mooi egaal huidbeeld is na herstel aan de orde en kan je door de nabehandelingsadviezen die je krijgt van onze professionals een duurzaam resultaat bereiken.

Co2 laser tegen littekens

Oude acne littekens of een slecht doorbloede huid geeft geen gezond huidbeeld. De wens is groot van ieder die hiermee te maken heeft. Erfelijkheid en leefgewoonte heeft hier veel invloed op en duurt vaak jaren om dit onder controle te krijgen. Heb je verheven of ingevallen littekensvorming na ontstekingen of ervaar je dat je nog steeds na al de jaren dat je gestopt bent met roken een dikke vale huid hebt, dan bied deze Co2 laser behandeling grote voordelen. Litteken weefsel is vaak verhard bindweefsel wat weinig bloedvaten bevat. Door de Co2 laser ontstaat er snel een totale nieuwe huid met nieuwe bloedvaten en elastische vezels, daardoor dus meer flexibiliteit. Uiteraard is belangrijk goed te bepalen om welke littekens het gaat en de huid dik genoeg is. Herstel van deze behandeling kan enkele dagen duren en zal gemonitord worden door de huidtherapeut.

Co2 laserbehandeling

Consult

Het consult vooraf is van groot belang, als je weet wat je kan verwachten van deze behandeling dan zal het ook minder spannend zijn. Hoe je nazorg kan geven aan je velletje wordt uitgebreid besproken en zorgt daardoor voor de mooiste resultaten. Na bespreken van ziektebeelden, medicatie en behandelprocedure worden voorfoto’s gemaakt en het Informed Consent ingevuld (contra indicaties).

Co2 laserbehandeling & Herstel

De behandeling wordt ingepland op een tijdstip dat jou schikt en zal niet meer in beslag nemen dan 90 minuten. De behandeling kan als scherp en licht branderig ervaren worden. De huid wordt nadien gekoeld en het advies is om thuis met een coolpack regelmatig te koelen. 

De eerste dag is de huid rood en gezwollen en kan er wat wondvocht of dikkere korstvorming optreden. De huid verbeterd per dag en kan loslaten, jeuken , vervellen en er kan verkleuring optreden. De controle afspraak is gemaakt en nauw contact met de huidtherapeut over het verloop gedurende de hersteltijd is gewenst.

De herstel periode varieert per persoon afhankelijk van de huidconditie. Advies is rekening te houden met een volledige herstelperiode van 1 week waarin zon, sauna, zwemmen, overmatig zweten en het aanbrengen van make-up  af te raden is.  

Plan een co2 laserbehandeling in regio Rotterdam

Plan gerust een vrijblijvend consult bij Ave Huidkliniek in Oud-Beijerland, regio Rotterdam.  

“Wanneer je lekker in je vel zit, straal je dit ook uit.”

Plan een behandeling

Prijzen

Een volledig overzicht van alle prijzen voor elke behandeling kun je in ons boekingssysteem vinden. Deze kun je openen door hier te klikkenKies via ons boekingssysteem welke behandeling het beste bij jou past. Een laserbehandeling met co2 laser duurt 60 tot 90 minuten.

Meer informatie

Wil je in contact met ons komen?