Huidtherapie

Cryopen behandeling 

Behandeling met Cryopen

Stoor jij je aan huidoneffenheden zoals ouderdomsvlekken, moedervlekken of wratjes? Bij Ave Huidkliniek kun je deze storende plekken laten behandelen door middel van cryotherapie. Hierbij maken we gebruik van een Cryopen om de huidoneffenheden te bevriezen en te vervagen. Het bevriezen van verheven plekjes tot 1cm is met deze methode geen enkel probleem. Een cryopen behandeling kan overal op het lichaam ingezet worden. 

Wat houdt Cryotherapie in?

!Cryotherapie is de benaming voor koude therapie waarbij er gebruik wordt gemaakt van vloeibare stikstof. Cryotherapie wordt ingezet voor het behandelen van verschillende soorten huidoneffenheden.

Met behulp van een Cryopen bevries je als het ware het huidoppervlak waarna de huidcellen bevriezen. Het stikstof wordt met een temperatuur van -85 graden en een druk van 55 bar tegen de huid gespoten. Bij deze temperatuur kunnen slechte cellen zoals virussen, bacteriën of schimmels niet overleven. De behandeling is verder non-invasief en de huid blijft volledig intact. 

De bevroren huidplekjes bevriezen door het stikstof en hierna barsten de plekjes. De gebarsten huid geneest waarna de oneffenheden deels of compleet vervaagt zijn. Het bevriezen van een groot aantal goedaardige huidletsels geeft een mooi resultaat zonder littekens, al na één behandeling! 

 

Een Cryopen behandeling is geschikt voor het behandelen van:

  • Goedaardige (verheven) moedervlekken
  • Begrensde ouderdomsvlekken/wratten
  • Verschillende soorten wratjes
  • Angiomen: kleine rode vaatzwellingen
  • Fibromen: goedaardige huidgezwelletjes (steelwratjes)
  • Xanthelasma: verkleuringen en vetbultjes 

Professionele huidspecialisten

Cryopen behandeling door ervaren huidtherapeut

De Cryopen behandeling wordt uitgevoerd door onze huidtherapeuten. Bij twijfel van de conditie van de huidoneffenheid zullen wij ten aller tijden doorverwijzen naar de huisarts. Een cryotherapie behandeling is kort en pijnvrij. De genezingsperiode na de behandeling kan 4 weken duren, afhankelijk van de grootte en de plaats van het behandelde gebied. 

Meer informatie over de Cryopen behandeling

Hoeveel plekjes of huidoneffenheden kan ik laten behandelen? 

Tijdens de behandeling met de Cryopen kunnen tussen de 10 en 20 plekjes verwijderd worden, afhankelijk van de grootte van de plek. Dit wordt gedaan met één stikstof patroon. Een groot voordeel van een Cryopen behandeling is dat er heel nauwkeurig behandeld kan worden. Zo wordt het gezonde weefsel niet aangetast.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Deze behandeling is cosmetisch en kan niet door de zorgverzekering vergoed worden.

Een Cryopen behandeling in Oud-Bijerland
Wil je een behandeling bij ons boeken?

Een cryopen behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De kosten voor een behandeling bedragen €130,00. Tijdens deze behandeling kunnen er 10-20 oneffenheden behandeld worden, dit zal in het consult besproken worden. 

cryopen ave esthetique oud-beijerland

Resultaten behandeling Cryopen

cryopen resultaten

Plan een behandeling

Prijzen

Een Cryopen behandeling bedraagt  €130,00. Een volledig overzicht van alle prijzen voor elke behandeling kun je in ons boekingssysteem vinden. Deze kun je openen door hier te klikken.

 

Meer informatie

Wil je in contact met ons komen?