Health check

Colonhydrotherapie  

Colonhydrotherapie

Welkom bij onze praktijk, waar we een holistische benadering hanteren van gezondheid en welzijn door verschillende type behandelingen en therapieën te combineren. Wij maken onder andere gebruik van darm/colonhydrotherapie.

Waarom Colonhydrotherapie?

Colonhydrotherapie, ook wel bekend als hoge darmspoeling of darmreiniging, is een therapeutische procedure die gericht is op het reinigen van de dikke darm door middel van het instilleren van water in het rectum en de dikke darm.

Tijdens een colonhydrotherapiesessie wordt warm, gefilterd water zachtjes in de dikke darm geïnjecteerd via een speciale katheter die in het rectum wordt ingebracht. Het water spoelt vervolgens de dikke darm door en wordt samen met eventueel aanwezige fecale materie, gifstoffen en andere ongewenste stoffen weggevoerd. Het is echter van cruciaal belang om altijd een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen.

Om te onderzoeken of deze therapie voordelen kan hebben om de gezondheid te verbeteren raden we aan een vrijblijvend consult in te plannen om alles uitvoerig te bespreken.

GRATIS CONSULT van 30 minuten

Kosteloos consult

Kosteloos? Absoluut. Voordat je bij ons terecht kunt voor Colonhydrotherapie ben je welkom voor een gratis consult. Hoewel ongewoon in de wereld van therapie, vinden wij het van essentieel belang om heldere verwachtingen en doelstellingen te hebben. Het begrijpen van de behoeften van de cliënt en het opstellen van een grondig dossier, inclusief medische geschiedenis, symptomen, voedings- en bewegingspatronen, medicatie en supplementen, is cruciaal. Een uitgebreide anamnese, duidelijke uitleg en het vaststellen van doelen zijn van groot belang voor een succesvolle therapie of behandeling. Daarom besteden wij ruimschoots de tijd om de oorsprong van de klachten te onderzoeken en de gewenste resultaten te bepalen. Deze 30 minuten zijn geheel kosteloos, zodat we een sterke start kunnen maken.

Plan hier jouw gratis consult.

 

De voordelen van Colonhydrotherapie

De voordelen van colonhydrotherapie kunnen zich op verschillende vlakken manifesteren:

1. Spijsverteringsgezondheid bevorderen
Colonhydrotherapie kan helpen bij het reinigen van de dikke darm, waardoor verstoppingen en opgehoopte afvalstoffen worden verwijderd, wat op zijn beurt de spijsverteringsgezondheid kan bevorderen.
2. Verlichting van spijsverteringsproblemen:
Voor mensen die last hebben van symptomen zoals constipatie, opgeblazen gevoel, gas of een algemeen ongemak in de buikstreek, kan colonhydrotherapie verlichting bieden door de dikke darm grondig te reinigen.
3. Ondersteuning bij detoxificatie
  Een manier om het lichaam te ondersteunen bij het natuurlijke detoxificatieproces door opgehoopte gifstoffen te verwijderen en zo het algehele welzijn te bevorderen.
  4. Verbetering van de absorptie van voedingsstoffen

  Een schone dikke darm kan helpen bij een betere opname van voedingsstoffen uit voedsel, waardoor de algehele gezondheid en vitaliteit kunnen toenemen.

  5. Voorbereiding op medische procedures

  Colonhydrotherapie kan worden gebruikt als onderdeel van een voorbereidende procedure voor medische onderzoeken, zoals een colonoscopie, om de dikke darm grondig te reinigen en de visualisatie tijdens het onderzoek te verbeteren.

  6. Mentale welzijn en vitaliteit

  Veel mensen ervaren een gevoel van mentale verlichting en verfrissing na een colonhydrotherapiesessie, wat kan bijdragen aan een beter algeheel welzijn en vitaliteit. Daarbij staan de darmen in directe verbinding met de hersenen. Bepaalde Neurotransmitters worden in de darmen omgezet waaronder het geluk hormoon serotonine.

  DE EXPERT

  Ontmoet onze therapeut


  De Colonhydrotherapie wordt uitgevoerd door Esther, orthomoleculair therapeut en oprichtster van Ave Esthetique Huidkliniek. 

  Esther heeft ruim 27 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, masseur en pedicure. Haar ervaring en kennis van de huid neemt zij mee in haar werk als orthomoleculair deskundige.

  “Mijn doel is men aan de hand te nemen om een weg te vinden in de chaos van het hedendaagse leven en de persoonlijke disbalans te verbeteren.”

  Health check Orthomoleculair Deskundige Oud-Beijerland

  Prijzen

  Colonhydrotherapie kost na de gratis Health Check 150 euro per sessie. Wij adviseren je graag over het juiste aantal sessies voor jou aan de hand van onze onderzoeken. Het is mogelijk een kuur van 6 sessies af te nemen voor 750 euro.

  Sessie: 150 euro
  Kuur van 6 sessies: 750 euro

  Meer informatie

  Wil je in contact met ons komen?