Ave Esthetique Huidkliniek

Health check  

Health Check in Oud-Beijerland

Meten is weten! Loop jij al een tijdje rond met klachten die je niet goed kunt verklaren? Zoals vermoeidheid, allergieën, huid- of darmproblemen? Dan is je lichaam mogelijk in disbalans. De Health Check van Ave Huidkliniek in Oud-Beijerland, omgeving Rotterdam, is de eerste stap naar balans in je lichaam. We kunnen zien of je lichaam inderdaad uit balans is én een behandelplan voor je maken om te zorgen dat je lichaam weer in balans komt.

Wat is een Health Check?

Een Health Check bij Ave Huidkliniek is een uitgebreid consult waarin we jouw huidconditie, levensstijl en huidverzorgingsgewoonten evalueren. Ons doel? Een duidelijk inzicht krijgen in je huidgezondheid en een basis leggen voor jouw persoonlijke behandelplan.

Hoe ziet een Health Check eruit?

Een uitgebreid onderzoek, duidelijke uitleg en het vaststellen van doelen zijn van groot belang voor een succesvolle therapie. Daarom besteden wij in onze Health Check ruimschoots de tijd om de oorsprong van de klachten te onderzoeken en de gewenste resultaten te bepalen. Aan de hand daarvan hebben we drie soorten therapie die je kunnen helpen bij je klachten.

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie richt zich voornamelijk op het optimaliseren van de gezondheid door het gebruik van voedingsstoffen in optimale hoeveelheden.

Orthomoleculaire therapeuten maken gebruik van tests om inzicht te krijgen in de specifieke behoeften van het lichaam.

Epigenetica therapie

Epigenetische therapie richt zich op het begrijpen van hoe genexpressie wordt beïnvloed door externe factoren, zoals voeding, levensstijl en omgevingsinvloeden. Er wordt hierbij gekeken naar zowel Nature als Nurture.

Colonhydrotherapie

Colonhydrotherapie, ook wel bekend als hoge darmspoeling of darmreiniging, is een therapeutische procedure waarbij de dikke darm grondig gereinigd wordt door het instilleren van water in het rectum en de dikke darm.

Health check van 90 minuten

Kosteloos consult

Kosteloos? Absoluut. Voordat je bij ons terecht kunt voor Orthomoleculaire therapie ben je welkom voor een gratis consult, ook wel de Health Check genoemd. Hoewel ongewoon in de wereld van therapie, vinden wij het van essentieel belang om heldere verwachtingen en doelstellingen te hebben. Het begrijpen van de behoeften van de cliënt en het opstellen van een grondig dossier, inclusief medische geschiedenis, symptomen, voedings- en bewegingspatronen, medicatie en supplementen, is cruciaal. Een uitgebreide anamnese, duidelijke uitleg en het vaststellen van doelen zijn van groot belang voor een succesvolle therapie. Daarom besteden wij ruimschoots de tijd om de oorsprong van de klachten te onderzoeken en de gewenste resultaten te bepalen. Deze 90 minuten zijn geheel kosteloos, zodat we een sterke start kunnen maken. Plan hier jouw consult.

 

Met welke gezondheidsklachten kun je bij ons terecht?

 1. Vermoeidheid en energieproblemen: 
  Als je last hebt van aanhoudende vermoeidheid, uitputting of energiedips, kan een therapeut helpen om mogelijke voedingsdeficiënties, hormonale onevenwichtigheden of andere onderliggende oorzaken te identificeren.
 2. Huidproblemen: 
  Door voedingstekorten aan te pakken en ontstekingsremmende voedingsmiddelen te introduceren, kunnen therapeuten helpen bij het verminderen van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis.
 3. Spijsverteringsproblemen: 
  Mensen met spijsverteringsproblemen zoals prikkelbare darmsyndroom (IBS), spijsverteringsstoornissen, opgeblazenheid, gasvorming, buikpijnen, constipatie of diarree kunnen baat hebben bij therapie om voedingsadvies te krijgen en de darmgezondheid te verbeteren.
 4. Hormonale onbalans: 
  Klachten zoals menstruatiestoornissen, PMS (premenstrueel syndroom), PCOS, menopauzeklachten, libido-gerelateerde problemen, kinderwens, enz. kunnen worden aangepakt door het herstellen van de hormonale balans.
 5. Stress, angst en stemmingsstoornissen: 
  Onze therapieën kunnen worden gebruikt om de geestelijke gezondheid te ondersteunen door een onderzoek te doen naar de neurotransmitter balans. Hierbij kun je denken aan het aanvullen van voedingsstoffen die betrokken zijn bij neurotransmitterfunctie en stressrespons, en door het aanleren van stressmanagementtechnieken.
 6. Gewichtsbeheersing: 
  Onze therapeuten zijn geen diëtisten; wij maken geen recepten of weekplanning. Wel helpen we bij het ontwikkelen van gepersonaliseerde voedings- en levensstijlplannen om gewichtsverlies te bevorderen, de stofwisseling te optimaliseren en eventuele voedingsdeficiënties aan te pakken die het gewichtsbeheer kunnen belemmeren.
 7. Immuun ondersteuning: 
  Mensen die vatbaar zijn voor frequente infecties of een verzwakt immuunsysteem kunnen profiteren van verschillende therapieën om het immuunsysteem te versterken. Hoe? Door de juiste voeding, supplementen en levensstijlaanpassingen.
 8. Voedselintolerantie: 
  Als je vermoedt dat je voedselintoleranties hebt, zoals lactose-intolerantie, glutenintolerantie of andere voedselgevoeligheden, kunnen wij helpen bij het identificeren van triggerfoods en het ontwikkelen van een aangepast dieet om symptomen te verlichten en ontstekingen te verminderen.
 9. Slapeloosheid: 
  Therapie kan ook helpen bij het aanpakken van slapeloosheid door het identificeren van mogelijke aminozuren tekorten, het aanpassen van het dieet en het aanleren van slaap bevorderende strategieën zoals ontspanningstechnieken en supplementen.

Vervolg consult Health Check

 1. Om succesvol te zijn in de therapie is het van belang om dit te monitoren. De afspraken zullen met tussentijd van enkele weken tot enkele maanden worden herhaald. Mogelijke testen en onderzoeken, maar ook adviezen en interventies, zullen door elkaar met enige regelmaat te zien worden ondersteund. Hoeveel consulten er uiteindelijk nodig zijn, zal afhangen van de inzet per individu en aandoening die behandeld moet worden.

  Vervolg consult: 85 euro

Meer informatie

Wil je in contact met ons komen?