Health check

Orthomoleculaire Therapie  

Orthomoleculaire Therapie

Welkom bij onze praktijk, waar we een holistische benadering hanteren van gezondheid en welzijn door verschillende type behandelingen en therapieën te combineren. Wij maken onder andere gebruik van orthomoleculaire therapie, wat kijkt naar de optimale hoeveelheden stoffen in je lichaam. 

Waarom Orthomoleculaire Therapie?

Orthomoleculaire therapie, ook bekend als orthomoleculaire geneeskunde, is een benadering van gezondheidszorg die zich richt op het handhaven van gezondheid en het behandelen van ziekten door het lichaam te voorzien van optimale hoeveelheden stoffen die natuurlijk zijn voor het lichaam. De term “orthomoleculair” is bedacht door Nobelprijswinnaar Linus Pauling in de jaren 1960 en komt van het Griekse woord “ortho”, wat “correct” of “juist” betekent, en “molecuul”, dat verwijst naar de kleinste eenheid van een chemische verbinding.

Het centrale idee van orthomoleculaire therapie is dat veel ziekten en gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door biochemische onevenwichtigheden of tekorten aan vitaminen, mineralen, aminozuren en andere essentiële stoffen in het lichaam. Door deze stoffen terug te brengen naar hun optimale niveaus via voeding, voedingssupplementen en andere natuurlijke middelen, geloven orthomoleculaire therapeuten dat het mogelijk is om een breed scala aan gezondheidsproblemen te voorkomen en te behandelen. Orthomoleculaire therapie wordt vaak gebruikt in combinatie met conventionele medische behandelingen en wordt beoefend door zowel artsen als alternatieve zorgverleners. Vanuit de aanvullende verzekering wordt orthomoleculaire therapie deels vergoed.

Gratis Health check van 90 minuten

Kosteloos consult

Kosteloos? Absoluut. Voordat je bij ons terecht kunt voor orthomoleculaire therapie ben je welkom voor een gratis consult, ook wel de Health Check genoemd. Hoewel ongewoon in de wereld van therapie, vinden wij het van essentieel belang om heldere verwachtingen en doelstellingen te hebben. Het begrijpen van de behoeften van de cliënt en het opstellen van een grondig dossier, inclusief medische geschiedenis, symptomen, voedings- en bewegingspatronen, medicatie en supplementen, is cruciaal. Een uitgebreide anamnese, duidelijke uitleg en het vaststellen van doelen zijn van groot belang voor een succesvolle therapie. Daarom besteden wij ruimschoots de tijd om de oorsprong van de klachten te onderzoeken en de gewenste resultaten te bepalen. Deze 90 minuten zijn geheel kosteloos, zodat we een sterke start kunnen maken. Altijd inclusief een gratis bio-resonantie onderzoek.

Plan hier jouw gratis consult.

 

Meer informatie over Orthomoleculaire Therapie

Focus
  Orthomoleculaire therapie richt zich voornamelijk op het optimaliseren van de gezondheid door het gebruik van voedingsstoffen in optimale hoeveelheden.
  Methoden
  Het draait om het aanvullen van voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en andere bioactieve stoffen, om tekorten aan te vullen en het lichaam te ondersteunen. Tevens wordt onderzocht waarom het lichaam bepaalde stoffen niet goed kan afbreken of opnemen waardoor disbalans ontstaat.
  Tests
  Orthomoleculaire therapeuten maken vaak gebruik van tests zoals bloed-, urine-, speeksel- en fecesonderzoeken om inzicht te krijgen in de specifieke behoeften van het lichaam.

  Health check

  Ontmoet onze orthomoleculair therapeut


  De Health Check wordt uitgevoerd door Esther, orthomoleculair therapeut en oprichtster van Ave Esthetique Huidkliniek. 

  Esther heeft ruim 27 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, masseur en pedicure. Haar ervaring en kennis van de huid neemt zij mee in haar werk als orthomoleculair deskundige.

  “Mijn doel is men aan de hand te nemen om een weg te vinden in de chaos van het hedendaagse leven en de persoonlijke disbalans te verbeteren.”

  Health check Orthomoleculair Deskundige Oud-Beijerland

  Prijzen

  Orthomoleculaire therapie kost na de gratis Health Check 150 euro per sessie. Wij adviseren je graag over het juiste aantal sessies voor jou aan de hand van onze onderzoeken. Het is mogelijk een kuur van 6 sessies af te nemen voor 750 euro.

  Sessie: 150 euro
  Kuur van 6 sessies: 750 euro

  Meer informatie

  Wil je in contact met ons komen?