Health check

Epigenetische Therapie  

Epigenetische Therapie

Welkom bij onze praktijk, waar we een holistische benadering hanteren van gezondheid en welzijn door verschillende type behandelingen en therapieën te combineren. Wij maken onder andere gebruik van epigenetische therapie, wat zich richt op genexpressie.

Waarom Epigenetische Therapie?

Epigenetica, oftewel epigenetische therapie, is een tak van de biologie die zich richt op veranderingen in genexpressie die optreden zonder dat er wijzigingen plaatsvinden in het DNA-sequentie van een organisme. Met andere woorden, Epigenetica bestudeert hoe genen worden aan- of uitgezet onder invloed van omgevingsfactoren en andere interne signalen, zonder dat de DNA-sequentie zelf verandert.

De term “epigenetica” komt van het Griekse woord “epi”, wat “boven” of “buiten” betekent, en “genetica”, wat verwijst naar erfelijkheid. Epigenetische veranderingen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder DNA-methylatie, histonmodificatie en niet-coderende RNA-moleculen.

Epigenetische mechanismen spelen een cruciale rol bij vele biologische processen, zoals celdifferentiatie, ontwikkeling van organismen, en respons op omgevingsinvloeden. Verstoringen in epigenetische regulatie worden geassocieerd met verschillende ziekten, waaronder kanker, neurologische aandoeningen en hart- en vaatziekten.

Het begrip epigenetica heeft ook implicaties voor ons begrip van erfelijkheid en evolutie, aangezien epigenetische veranderingen erfelijk kunnen zijn en zelfs worden doorgegeven aan volgende generaties, hoewel ze niet de DNA-sequentie zelf veranderen.

Gratis Health check van 90 minuten

Kosteloos consult

Kosteloos? Absoluut. Voordat je bij ons terecht kunt voor epigenetische therapie ben je welkom voor een gratis consult, ook wel de Health Check genoemd. Hoewel ongewoon in de wereld van therapie, vinden wij het van essentieel belang om heldere verwachtingen en doelstellingen te hebben. Het begrijpen van de behoeften van de cliënt en het opstellen van een grondig dossier, inclusief medische geschiedenis, symptomen, voedings- en bewegingspatronen, medicatie en supplementen, is cruciaal. Een uitgebreide anamnese, duidelijke uitleg en het vaststellen van doelen zijn van groot belang voor een succesvolle therapie. Daarom besteden wij ruimschoots de tijd om de oorsprong van de klachten te onderzoeken en de gewenste resultaten te bepalen. Deze 90 minuten zijn geheel kosteloos, zodat we een sterke start kunnen maken. Altijd inclusief een gratis bio-resonantie onderzoek.

Plan hier jouw gratis consult.

 

Meer informatie over Epigenetische Therapie

Focus
  Epigenetische therapie richt zich op het begrijpen van hoe genexpressie wordt beïnvloed door externe factoren, zoals voeding, levensstijl en omgevingsinvloeden. Nature en Nurture.
  Methoden
  Het omvat strategieën om de genexpressie te beïnvloeden door gezonde voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en andere levensstijlveranderingen te bevorderen.
  Tests
  Epigenetische therapie kan soms gebruikmaken van genetische tests om individuele genetische aanleg te begrijpen, hoewel de nadruk meer ligt op het aanpassen van levensstijl dan op het wijzigen van genetische informatie.

  Health check

  Ontmoet onze therapeut


  De Health Check wordt uitgevoerd door Esther, orthomoleculair therapeut en oprichtster van Ave Esthetique Huidkliniek. 

  Esther heeft ruim 27 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, masseur en pedicure. Haar ervaring en kennis van de huid neemt zij mee in haar werk als orthomoleculair deskundige.

  “Mijn doel is men aan de hand te nemen om een weg te vinden in de chaos van het hedendaagse leven en de persoonlijke disbalans te verbeteren.”

  Health check Orthomoleculair Deskundige Oud-Beijerland

  Prijzen

  Epigenetische therapie kost na de gratis Health Check 150 euro per sessie. Wij adviseren je graag over het juiste aantal sessies voor jou aan de hand van onze onderzoeken. Het is mogelijk een kuur van 6 sessies af te nemen voor 750 euro.

  Sessie: 150 euro
  Kuur van 6 sessies: 750 euro

  Meer informatie

  Wil je in contact met ons komen?