Ave Esthetique Huidkliniek

Health check  

Orthomoleculaire therapie in Oud-Beijerland

Meten is weten! Loop jij al een tijdje rond met vage klachten die je niet zo snel kunt verklaren? Denk hierbij aan vermoeidheid, het reageren op bepaalde voedingsmiddelen, allergieën, huidproblemen of last van je darmen. En zou jij erachter willen komen of jij een mogelijke disbalans in je lichaam hebt? Kom dan voor een health check naar Ave Huidkliniek in Oud-Beijerland, omgeving Rotterdam.

Orthomoleculaire therapie, ook bekend als orthomoleculaire geneeskunde, is een benadering van gezondheidszorg die zich richt op het handhaven van gezondheid en het behandelen van ziekten door het lichaam te voorzien van optimale hoeveelheden stoffen die natuurlijk zijn voor het lichaam. De term “orthomoleculair” is bedacht door Nobelprijswinnaar Linus Pauling in de jaren 1960 en komt van het Griekse woord “ortho”, wat “correct” of “juist” betekent, en “molecuul”, dat verwijst naar de kleinste eenheid van een chemische verbinding.

Het centrale idee van orthomoleculaire therapie is dat veel ziekten en gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door biochemische onevenwichtigheden of tekorten aan vitaminen, mineralen, aminozuren en andere essentiële stoffen in het lichaam. Door deze stoffen terug te brengen naar hun optimale niveaus via voeding, voedingssupplementen en andere natuurlijke middelen, geloven orthomoleculaire therapeuten dat het mogelijk is om een breed scala aan gezondheidsproblemen te voorkomen en te behandelen. Orthomoleculaire therapie wordt vaak gebruikt in combinatie met conventionele medische behandelingen en wordt beoefend door zowel artsen als alternatieve zorgverleners. Vanuit de aanvullende verzekering wordt orthomoleculaire therapie deels vergoed.

Epigenetica is een tak van de biologie die zich richt op veranderingen in genexpressie die optreden zonder dat er wijzigingen plaatsvinden in het DNA-sequentie van een organisme. Met andere woorden, Epigenetica bestudeert hoe genen worden aan- of uitgezet onder invloed van omgevingsfactoren en andere interne signalen, zonder dat de DNA-sequentie zelf verandert.

 

De term “epigenetica” komt van het Griekse woord “epi”, wat “boven” of “buiten” betekent, en “genetica”, wat verwijst naar erfelijkheid. Epigenetische veranderingen kunnen verschillende vormen aannemen, waaronder DNA-methylatie, histonmodificatie en niet-coderende RNA-moleculen.

 

Epigenetische mechanismen spelen een cruciale rol bij vele biologische processen, zoals celdifferentiatie, ontwikkeling van organismen, en respons op omgevingsinvloeden. Verstoringen in epigenetische regulatie worden geassocieerd met verschillende ziekten, waaronder kanker, neurologische aandoeningen en hart- en vaatziekten.

 

 

Het begrip epigenetica heeft ook implicaties voor ons begrip van erfelijkheid en evolutie, aangezien epigenetische veranderingen erfelijk kunnen zijn en zelfs worden doorgegeven aan volgende generaties, hoewel ze niet de DNA-sequentie zelf veranderen.

 1. Orthomoleculaire therapie:
  • Focus: Orthomoleculaire therapie richt zich voornamelijk op het optimaliseren van de gezondheid door het gebruik van voedingsstoffen in optimale hoeveelheden.
  • Methoden: Het draait om het aanvullen van voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en andere bioactieve stoffen, om tekorten aan te vullen en het lichaam te ondersteunen. Tevens wordt onderzocht waarom het lichaam bepaalde stoffen niet goed kan afbreken of opnemen waardoor disbalans ontstaat.
  • Tests: Orthomoleculaire therapeuten maken vaak gebruik van tests zoals bloed-, urine-, speeksel- en fecesonderzoeken om inzicht te krijgen in de specifieke behoeften van het lichaam.
 2. Epigenetische therapie:
  • Focus: Epigenetische therapie richt zich op het begrijpen van hoe genexpressie wordt beïnvloed door externe factoren, zoals voeding, levensstijl en omgevingsinvloeden. Nature en Nurture
  • Methoden: Het omvat strategieën om de genexpressie te beïnvloeden door gezonde voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en andere levensstijlveranderingen te bevorderen.
  • Tests: Epigenetische therapie kan soms gebruikmaken van genetische tests om individuele genetische aanleg te begrijpen, hoewel de nadruk meer ligt op het aanpassen van levensstijl dan op het wijzigen van genetische informatie.

 

Colonhydrotherapie

Waarom Colonhydrotherapie? Ook wel bekend als hoge darmspoeling of darmreiniging, is een therapeutische procedure die gericht is op het reinigen van de dikke darm door middel van het instilleren van water in het rectum en de dikke darm. Tijdens een colonhydrotherapiesessie wordt warm, gefilterd water zachtjes in de dikke darm geïnjecteerd via een speciale katheter die in het rectum wordt ingebracht. Het water spoelt vervolgens de dikke darm door en wordt samen met eventueel aanwezige fecale materie, gifstoffen en andere ongewenste stoffen weggevoerd. Het is echter van cruciaal belang om altijd een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen. Om te onderzoeken of deze therapie voordelen kan hebben om de gezondheid te verbeteren raden we aan een vrijblijvend consult in te plannen om alles uitvoerig te bespreken. Zie consult colonhydrotherapie

De voordelen van colonhydrotherapie kunnen zich op verschillende vlakken manifesteren

 1. Spijsverteringsgezondheid bevorderen: Colonhydrotherapie kan helpen bij het reinigen van de dikke darm, waardoor verstoppingen en opgehoopte afvalstoffen worden verwijderd, wat op zijn beurt de spijsverteringsgezondheid kan bevorderen.
 2. Verlichting van spijsverteringsproblemen: Voor mensen die last hebben van symptomen zoals constipatie, opgeblazen gevoel, gas of een algemeen ongemak in de buikstreek, kan colonhydrotherapie verlichting bieden door de dikke darm grondig te reinigen.
 3. Ondersteuning bij detoxificatie: een manier om het lichaam te ondersteunen bij het natuurlijke detoxificatieproces door opgehoopte gifstoffen te verwijderen en zo het algehele welzijn te bevorderen. T
 4. Verbetering van de absorptie van voedingsstoffen: Een schone dikke darm kan helpen bij een betere opname van voedingsstoffen uit voedsel, waardoor de algehele gezondheid en vitaliteit kunnen toenemen.
 5. Voorbereiding op medische procedures: Colonhydrotherapie kan worden gebruikt als onderdeel van een voorbereidende procedure voor medische onderzoeken, zoals een colonoscopie, om de dikke darm grondig te reinigen en de visualisatie tijdens het onderzoek te verbeteren.
 6. Mentale welzijn en vitaliteit: Veel mensen ervaren een gevoel van mentale verlichting en verfrissing na een colonhydrotherapiesessie, wat kan bijdragen aan een beter algeheel welzijn en vitaliteit. Daarbij staan de darmen in directe verbinding met de hersenen. Bepaalde Neurotransmitters worden in de darmen omgezet waaronder het geluk hormoon serotonine.

 

.Prijs : 150 euro per sessie  Kuur 6 x: 750 euro vermelden in de boekingsomgeving

 

 

 

 

Met welke gezondheidsklachten kan je bij ons terecht?

 1. Vermoeidheid en energieproblemen: Als je last hebt van aanhoudende vermoeidheid, uitputting of energiedips, kan een orthomoleculair therapeut helpen om mogelijke voedingsdeficiënties, hormonale onevenwichtigheden of andere onderliggende oorzaken te identificeren.
 2. Huidproblemen: Door voedingstekorten aan te pakken en ontstekingsremmende voedingsmiddelen te introduceren, kunnen orthomoleculaire therapeuten helpen bij het verminderen van huidaandoeningen zoals acne, eczeem en psoriasis.
 3. Spijsverteringsproblemen: Mensen met spijsverteringsproblemen zoals prikkelbare darmsyndroom (IBS), spijsverteringsstoornissen, opgeblazenheid, gasvorming, buikpijnen, constipatie of diarree kunnen baat hebben bij therapie om voedingsadvies te krijgen en de darmgezondheid te verbeteren.
 4. Hormonale onbalans: Klachten zoals menstruatiestoornissen, PMS, (premenstrueel syndroom), PCOS, menopauzeklachten, libido-gerelateerde problemen, kinderwens, enz. kunnen worden aangepakt door het herstellen van hormonale balans.
 5. Stress, angst en stemmingsstoornissen: Orthomoleculaire therapie kan worden gebruikt om de geestelijke gezondheid te ondersteunen door een onderzoek te doen naar de neurotransmitter balans. Het aanvullen van voedingsstoffen die betrokken zijn bij neurotransmitterfunctie en stressrespons, en door het aanleren van stressmanagementtechnieken.
 6. Gewichtsbeheersing: Orthomoleculaire therapeuten zijn geen diëtisten, wij maken geen recepten of weekplanning maar helpen bij het ontwikkelen van gepersonaliseerde voedings- en levensstijlplannen om gewichtsverlies te bevorderen, de stofwisseling te optimaliseren en eventuele voedingsdeficiënties aan te pakken die het gewichtsbeheer kunnen belemmeren.
 7. Immuun ondersteuning: Mensen die vatbaar zijn voor frequente infecties of een verzwakt immuunsysteem hebben, de oorzaak kan liggen bij post-virale belasting en kunnen profiteren van orthomoleculaire therapie om het immuunsysteem te versterken door middel van voeding, supplementen en levensstijlaanpassingen.
 8. Voedselintolerantie: Als je vermoedt dat je voedselintoleranties hebt, zoals lactose-intolerantie, glutenintolerantie of andere voedselgevoeligheden, kan een wij helpen bij het identificeren van triggerfoods en het ontwikkelen van een aangepast dieet om symptomen te verlichten en ontstekingen te verminderen.
 9. Slapeloosheid: Orthomoleculaire therapie kan ook helpen bij het aanpakken van slapeloosheid door het identificeren van aminozuren tekorten, het aanpassen van het dieet en het aanleren van slaap bevorderende strategieën zoals ontspanningstechnieken en supplementen.

 

 

 

ONDERZOEKEN ( intern en extern )

Intern hebben wij de volgende onderzoeksmogelijkheden: Er zijn een aantal onderzoeken die direct in onze praktijk toegepast kunnen worden. Dit is afhankelijk van de klacht en de informatie die we nodig hebben.

Biochemische bloedanalyse ( 19 parameters )

Deze test geeft binnen 12 minuten belangrijke regulieren bloedwaarden aan, wat zeer waardevolle informatie verstrekt om te kijken of de lever en nieren goed functioneren. Parameters als albumine, bilirubine, cholinesterase (prestatie lever), alat (lever), asat (lever), ggt (lever), ceatine (nieren) , ureum (nieren), totaal eiwitten (nieren) GFR (filtratiesnelheid nieren) urinezuur (gewrichten), totaal cholesterol, hdl en ldl (vethuishouding), glucose (nieren en alvleesklier), amylase, galzuren, filtratiesnelheid nieren, triglyceriden (vethuishouding), totaal globuline (ontsteking)

Prijs: 60 euro

Palm F reader (enkele testen en vooronderzoek)

Met enkele druppels bloed kunnen we regulieren parmeters testen met de Palm F Reader waaronder : TSH, T3 T4  (schildklier), lange termijnglucose, Hb1c (diabetisch) vitamine D.  Hormonen: LH, FSH, AMH, Progesteron ( PCOS, pre-menstrueel, kinderwens) PSH ( prostaat )

Prijs per test: v.a. 25 euro

Droog en levend bloedanalyse

 1. Droog bloedanalyse:
  • Hierbij wordt een druppel bloed op een glazen microscoopglaasje geplaatst en gedroogd. Onder een microscoop kunnen verschillende aspecten van het bloed worden beoordeeld, zoals de vorm van de bloedcellen, de mate van bloedstolling en de immuun reactiviteit. Hierbij wordt gekeken naar oxidatieve stress, vitamine C waarden, magnesium behoefte, darmtoxines,
 2. Levend bloedanalyse:
  • Bij levend bloedanalyse wordt een druppel vers bloed onder een speciale helderveldmicroscoop bekeken. Het helpt bij het observeren van de rode bloedcellen, witte bloedcellen, bloedplaatjes en andere deeltjes in het bloed, waardoor informatie wordt verkregen over de algehele gezondheid van het bloed en mogelijke problemen zoals infecties of ontstekingen.

Deze technieken worden voornamelijk gebruikt in de complementaire en alternatieve geneeskunde. Het is belangrijk op te merken dat hun gebruik controversieel is binnen de reguliere medische gemeenschap, omdat er beperkt wetenschappelijk bewijs is voor hun nauwkeurigheid en betrouwbaarheid als diagnostische instrumenten. Het wordt dus gebruikt als indicatie en ter ondersteuning van de anamnese.

 

Quantum Bio-resonantie:

Quantum bio-resonantie is een alternatieve geneeskundige techniek. Het idee achter Q- bioresonantie is dat elk levend organisme, inclusief het menselijk lichaam, een unieke energie- of trillingsfrequentie heeft. Deze energieën kunnen worden gemeten en geanalyseerd om inzicht te krijgen wat de aandachtspunten zijn en de gezondheidstoestand van een persoon.

Bij deze meting wordt van 34 parameters de frequentie bepaald waarbij o.a. :

Hart, maag, dunne darm, dikke darm, nieren, lever, vitaminen, mineralen, co- enzymen, vetzuren, aminozuren, botten, endocriene systeem inclusief cortisol, schildklier, alvleesklier, bloedsuiker, meridianen, geslachtsorganen, hypofyse, vetstofwisseling, huid, ogen, collageen, immuunsysteem, allergieën, gonaden.

Ondanks dat Quantum bioresonantie analyse een techniek is die wordt geprezen om haar potentieel om de bio-energetische toestand van het lichaam te meten, blijft het altijd afhankelijk van de interpretatie van de behandelaar. De werking van dergelijke apparaten is echter controversieel en wordt niet algemeen erkend door de medische gemeenschap. Veel conventionele artsen beschouwen ze als pseudowetenschappelijk en waarschuwen voor het gebruik ervan als vervanging voor evidence-based medische diagnostiek en behandeling. Hoewel deze technologieën vaak worden gepromoot als een revolutionaire benadering van gezondheid en welzijn, is het belangrijk om kritisch te blijven en te vertrouwen op methoden die zijn ondersteund door wetenschappelijk bewijs en onderzoek. Daarom gebruiken wij de Q-analyser niet als richtlijn maar als ondersteuning van regulieren onderzoeken en een duidelijk anamnese.

Prijs: Deze meting wordt altijd gedaan bij het gratis consult van 90 minuten

 

Externe onderzoeken

Testlab RP Sanitas Humanus

Soms is verder onderzoek naar mogelijke oorzaken van een ziekte noodzakelijk, en laboratoriumtests spelen hierbij een onmisbare rol. Onze samenwerking met RP Sanitas Humanus biedt ons toegang tot een uitgebreid scala aan meer dan 200 verschillende tests. Hierdoor kunnen we diverse tests uitvoeren, waaronder ontlastingsonderzoeken, uitgebreid bloedonderzoek, schildklier- en hormoonprofielen, en allergie-/intolerantietests.

De kosten van deze tests kunnen variëren, en indien het nodig is om ziekten uit te sluiten, zullen we altijd vooraf overleggen of dit noodzakelijk is. We streven ernaar om onze patiënten transparantie te bieden over de kosten en de noodzaak van eventuele aanvullende tests, zodat zij vol vertrouwen beslissingen kunnen nemen over hun gezondheidstraject.

 

Igene DNA paspoort

Onze samenwerking met IGENE DNA-tests opent de deur naar een professioneel dashboard en een eigen iGene-app. Het DNA blijft constant gedurende ons hele leven. Via dit DNA-profiel kunnen we belangrijke informatie verkrijgen over genetische afwijkingen. Dit omvat onder andere de rol van lever CYP-enzymen bij medicatieafbraak (farmacogenetisch profiel), gevoeligheid voor medicijnen, detoxificatieprocessen en erfelijke ziekten. Bovendien kunnen we inzicht krijgen in de afbraak van histamine en andere aspecten, zoals genetische afwijkingen in CYP-enzymen, oxidatieve stress, methylatie, oestrogenen, neurotransmitters, vitamines, ontstekingsprocessen en genetische aandoeningen. We onderzoeken ook genen zoals COMT en MTHFR om te bepalen of ze normaal functioneren, vertraagd werken of versneld werken. Deze gegevens zijn van onschatbare waarde bij farmacogenetische analyses en het begrijpen van de individuele reacties op medicatie.

Bovenkant formulier

Gratis Health check/consult van 90 minuten

Kosteloos? Absoluut. Hoewel ongewoon in de wereld van therapie, vinden wij het van essentieel belang om heldere verwachtingen en doelstellingen te hebben. Het begrijpen van de behoeften van de cliënt en het opstellen van een grondig dossier, inclusief medische geschiedenis, symptomen, voedings- en bewegingspatronen, medicatie en supplementen, is cruciaal. Een uitgebreide anamnese, duidelijke uitleg en het vaststellen van doelen zijn van groot belang voor een succesvolle therapie. Daarom besteden wij ruimschoots de tijd om de oorsprong van de klachten te onderzoeken en de gewenste resultaten te bepalen. Deze 90 minuten zijn geheel kosteloos, zodat we een sterke start kunnen maken.

Prijs: Gratis incl. bio-resonantie

Vervolg consulten Healt check

Om succesvol te zijn in de therapie is het van belang om dit te monitoren. De afspraken zullen met tussentijd van enkele weken tot enkele maanden worden herhaald. Mogelijke testen en onderzoeken, maar ook adviezen en interventies, zullen door elkaar met enige regelmaat te zien worden ondersteund. Hoeveel consulten er uiteindelijk nodig zijn, zal afhangen van de inzet per individu en aandoening die behandeld moet worden.

Vervolg consulten: 85 euro

Vergoeding van consulten

Wij zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging CAT-vergoedbaar. Als zorgverlener en AGB geregistreerde praktijk, geeft ons het recht om deels vergoedbare zorg te leveren. Hierdoor zijn de consultkosten, afhankelijk van de zorgverzekering van de patiënt, deels of volledig vergoedbaar uit de aanvullende verzekering.  Ten allen tijden blijft dit de verantwoordelijkheid van de patiënt zelf en dient de nota in de praktijk afgerekend te worden waarna per mail de factuur wordt verzonden.

Health check

Ontmoet onze orthomoleculair therapeut


De Health check wordt uitgevoerd door Esther, orthomoleculair therapeut en oprichtster van Ave Esthetique Huidkliniek. 

Esther heeft ruim 27 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste, masseur en pedicure. Haar ervaring en kennis van de huid neemt zij mee in haar werk als orthomoleculair deskundige.

“Mijn doel is men aan de hand te nemen om een weg te vinden in de chaos van het hedendaagse leven en de persoonlijke disbalans te verbeteren.”

Health check Orthomoleculair Deskundige Oud-Beijerland

Wat kun je met een health check van Ave Huidkliniek?

Wil jij meer inzicht in een mogelijke disbalans in jouw lichaam? Onze health check geeft jou de handvatten om de disbalans weer te herstellen. Zo krijg je van onze orthomoleculair therapeut een uitgebreid advies over voeding, supplementen en leefstijl, waardoor je gezondheid verbetert en je weer lekkerder in je vel kunt zitten.

Meer informatie

Wil je in contact met ons komen?