ontspanning

Zwangerschapsmassage

Het beste voor jou en je baby!

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam in rap tempo en kan je last krijgen van ongemakken. Een zwangerschapsmassage kan de klachten verminderen. Wat kan je verwachten van een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Je ligt op een speciale zwangerschap massagetafel die ingesteld wordt op de grote van jouw buik door middel van uitsparing in borsten en buik. Je rug, schouders, armen, benen en voeten worden gemasseerd.

Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend.

 

Waarom een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage die gericht is op je zwangere lichaam. Je ligt op een speciale zwangerschap massagetafel die ingesteld wordt op de grote van jouw buik door middel van uitsparing in borsten en buik. Je rug, schouders, armen, benen en voeten worden gemasseerd.

Een zwangerschapsmassage is niet alleen ontspannend. Het kan ook veel lichamelijke voordelen hebben:

  • Het verhoogt je mentale gezondheid. Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt.        De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage. Heb je tijdens je zwangerschap last van angstige gevoelens of stress? Dan kan een zwangerschapsmassage een uitkomst zijn.
  • Je slaapt beter. Een zwangerschap kan je slaapritme flink verstoren. Na een massage kan je vaak makkelijker in slaap vallen en slaap je dieper.
  • Het verlicht pijnklachten. Een zwangerschap is een behoorlijke belasting voor je spieren. Hierdoor kan je last krijgen van rugpijn, schouderpijn en krampen. Een massage maakt je spieren soepel en verlicht de pijn.
  • Je kan minder vocht vasthouden. Veel vrouwen houden vocht vast tijdens hun zwangerschap. Vooral tijdens de laatste maanden kan je hier last van hebben.  Een zwangerschapsmassage zorgt voor een betere vochtafdrijving.
  • Ook helpt het bij: verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, verminderde stoelgang.

Duur:  60,90 min massage

 

Waarom een kraam massage?

Deze massage onderga je in de eerste 3 maanden na je bevalling. De massage richt zich voornamelijk op de rug, nek schouders en benen van de moeder. Tijdens deze massage worden veelvoorkomende klachten behandeld die gepaard gaan met de bevalling, zoals rugpijn, nekpijn schouderpijn en beenpijn. Het beschermd je tegen stress en disbalans.

Het heeft daarnaast nog veel meer voordelen als:

  • Het bevorderd de bloedcirculatie en ontspant de spieren.
  • Het kan helpen om je hormonen in balans te brengen. Door de productie van oxyticine te verhogen (het liefdeshormoon) waardoor het stress en angst kan verminderen na een bevalling.
  • Het kan een positief effect hebben op de borstvoeding. Door de massage wordt de bloedstroom naar de borsten verhoogd en dit stimuleert de melkstroom. Ook kan het pijn verminderen.
  • Het bevorderd ook je herstel bij een keizersnede. Het kan de zwelling verminderen en verlicht de spanning in het lichaam.

Duur:  60,90 min massage

 

 

Masterclass Bevallen 

Tijdens deze cursus leren jij en je partner over verschillende aspecten van de bevalling. Dit gaat onder meer over verschillende stadia van de bevalling, ademhalingstechnieken, houdingen, pijnbestrijding en het omgaan met complicaties tijdens de bevalling. Het doel van de cursus is om jullie voor te bereiden op de bevalling en te helpen een geïnformeerde keuze te maken over de bevalling. Daarnaast kan het je helpen meer zelfvertrouwen te krijgen tijdens de bevalling en beter te begrijpen wat er gebeurd en hoe je hierop kunt reageren. Hierdoor sta je zelf meer in je kracht tijdens de bevalling. De cursus is informatief, praktisch en nuchter!
Deze masterclass is te volgen in groepsverband of in een privé sessie. Je komt samen met je partner en ontvangt na de Masterclass een digitale hand-out.

Heb je interesse in een Masterclass Bevallen in groepsverband? Stuur ons gerust een berichtje 06-23839378. Plan een privé sessie in via de button ‘Plan behandeling’.

 Duur:  120 min Masterclass bevallen

 

 

Pre Conceptie Traject

Je hebt een zwangerschapswens. Vanaf het moment dat jullie er klaar voor zijn, kun je niet meer wachten. De focus ligt op de wens, zwangerschap en vervolgens als gezin verder door het leven te gaan. Door goed voor je zelf te zorgen en de juiste voorbereidingen te treffen, ga je aan de slag. Bij een langdurig traject, kom je vaak in de medische molen terecht. Wanneer er (gelukkig) niks uitkomt, word je weer terug gefloten om naar jezelf te kijken. Wat is op dit moment jou manier van leven? Wij kijken graag met je mee en helpen je om de kans voor een zwangerschap te vergroten.
Dit traject richt zich op het creëren van een gezonde omgeving voor de baby om te groeien, nog voordat er zwangerschap plaatsvindt. Dit kan door middel van een combinatie van gezonde voeding, beweging, stressvermindering, slaap, omgeving en ontspanning. Het doel is om zowel lichaam als geest in balans te brengen en te houden, zodat de kans op een gezonde zwangerschap en baby zo groot mogelijk is.

Tijdens een telefonisch Consult van 15 minuten, zullen we luisteren naar jou situatie en afstemmen wat de mogelijkheden zijn om jou te kunnen ondersteunen met je zwangerschapswens. We lichten graag toe wat we voor jou kunnen betekenen. Dit is een gratis consult.

Pre Conceptie Traject | 5 sessies van 90 minuten
Dit algehele traject legt de focus binnen de holistische wijze. Middels een goede balans tussen lichaam en geest kan het helpen om de zwangerschap te vergroten. We gaan aan de slag met je voeding, beweging, slaap, ontspanning en stress.

 

 Duur:  5 sessies van 90 minuten, Pre conceptie traject

massages ave esthetique oud-beijerland

Massages

Hulp nodig met kiezen?

Vind je het lastig om te bepalen welke massage het beste bij jouw behoeften past? Wij geven je graag advies! Onze ervaren huidspecialisten bespreken graag jouw wensen en huidconditie met je voordat je een massage ondergaat.

Plan een behandeling

Prijzen

Een volledig overzicht van alle prijzen voor elke behandeling kun je in ons boekingssysteem vinden. Deze kun je openen door hier te klikkenKies via ons boekingssysteem welke massage het beste bij jou past.

Meer informatie

Wil je in contact met ons komen?